Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтета с маринован сос

Кюфтета с маринован сос

Кюфтета с маринован сос
Снимка: Цвети Хаджипеткова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Кюфтета всеки може да направи, но може ли да направите тооолкова вкусни кюфтета в специален маринован сос"

Необходими Продукти

  • за кюфтетата
  • кайма - 1/2 кг
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 малка глава, нарязан на дребно
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус млян
  • хляб - 2 - 3 филийки сух, без кората (стрива се с ръце на трохи)
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  • магданоз - нарязан на дребно
  • за соса
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • домати - 1 буркан стерилизирани или 600 - 700 г пресни обелено от люспата
  • брашно - 1 с.л. равна от набора
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • сол - на вкус
  • дафинов лист - 1
  • олио - 150 г
  • магданоз - няколко стръка нарязан на дребно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесва се каймата с подправките, яйцето и натрошения сух хляб. Оставя се да отлежи поне един час, за да се овкуси хубаво. Изпържват се кюфтетата.

След това се приготвя сосът - лукът и чесънът се нарязват на дребно и се запържват в олиото. Добавят се брашното и малко след това червеният пипер.

Доматите се смилат с пасатора и се слагат при другите продукти в тенджерата. Налива се вода до желаната гъстота на соса и се оставя да ври 45 минути на слаб огън (степен 3 от 6).

Посолява се на вкус и се слага дафиновият лист. Ако при варенето сосът прекалено се сгъсти, може да се добавя още вода.

10 минути преди да махнете соса от огъня, в него може да добавите кюфтетата или да ги сложите в соса директно при сервирането.

Готовите кюфтета с доматен сос се поръсва с нарязания на дребно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: