Надиплен тутманик

24/01/2019
"Поверието разказва, че колкото по-надиплен е тутманикът, толкова по-вкусен е "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
28 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 084
  • Преглеждания за месеца939
  • Преглеждания за седмицата140
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена28

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хлебопекарната сипете прясното мляко, водата, олиото, начупената мая и захарта. Прибавете яйцата, като сте заделили единия жълтък за намазване на тутманика. Сипете 700 г от брашното и солта.

Пуснете на програма месене и втасване. По време на месенето добавяйте по малко от брашното, докато тестото спре да лепне по контейнера.

В купа натрошете сиренето и го смесете с рендосаната моцарела. В друга купа разтопете маслото.

Втасалото тесто разделете на четири части. Вземете една част и върху набрашнен плот разточете на правоъгълник.

Нарежете го на четири дълги ленти и ги намажете обилно с масло. Лентите сложете една върху друга, като между тях слагате от сместа със сирената.

Последната лента също се поръсва със сместа. Навийте на охлюв и поставете в средата на тава застлана с хартия. Така процедирате и с останалото тесто, като всяка кубчинки от четири ленти увивате около охлюва.

Покрийте и оставете да втаса повторно. Разбийте жълтъка с 2 с.л. прясно мляко и с помощта на четка намажете тутманика. Печете в загрята фурна на 180 градуса около 40 минути до приятен загар.

Източник: Даниподобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар