Паламуд на фурна с бяло вино

РадинаРадина
Новак
27
28/01/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 800
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете паламуда и го нарежете на удобни за Вас парчета. Махнете кожата и натрийте парчетата с пипера и солта.

Задушете лука, нарязан на кръгчета, в малко вода, заедно с нарязания на ситно чесън.

В леко намазнена тава наредете лука с чесъна, отгоре сложете паламуда и сложете няколко листенца от дафиновия лист.

Залейте с вино до половината на рибата (количеството е в зависимост от големината на тавата Ви).

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Когато е готова рибата, извадете с решетъчна лъжица заедно с лука, поставете в чиния и наредете кръгчета лимон върху рибата.

Поднесете печената риба със свежа салата или картофена салата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар