Празнични Телешки Ребърца

РадинаРадинаНовак27
28/01/2019
"Когато сме заедно, всеки ден е празник, затова пригответе тези празнични телешки ребърца още днес "
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо415
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме телешки ребра до полуготовност. Поставяме ги в леко намазнена тава и през това време смесваме меда с маслото на котлон и кипваме сместа.

Когато заври, добавяме счукания чесън, Чили сос и подправките и бъркаме непрекъснато още няколко минути. Със сместа заливаме ребърцата и връщаме във фурната.

В тенджерата, в която сме приготвили пикантната смес, разтапяме останалите 50 г масло и задушаваме лука и нарязаните на ситно моркови. Изсипваме доматеното пюре и подправките и задушаваме за няколко минути.

Към сместа добавяме 6 ч.ч. топла вода и чакаме да заври. Когато сместа в тенджерата заври, добавяме ориза и варим 15 минути без капак. Премахваме от котлона и затваряме за още 15 минути, за да се задуши.

Поднасяме ребрата с ориза, докато са топли, поръсени с магданоз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар