Лесен тутманик с масло и сирене

Потребител#181034Потребител#181034
Чирак
48
360
139
321
28/01/2019
"И ако от кухнята се носи божествен аромат на прясно изпечен тутманик, да знаете, че със сигурност е от този лесен тутманик с масло "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо98 789
  • Преглеждания за месеца369
  • Преглеждания за седмицата46
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества
Тутманик

Начин на приготвяне

Разреждаме киселото мляко с 200 мл. топла вода, слагаме маята, захарта и малко брашно и оставяме да шупне. Пресяваме брашното.

Правим кладенче, в което слагаме яйцата, като отделяме единия жълтък за намазване, солта, мекото масло и шупналата мая. Замесваме до меко тесто.

Намазваме с масло и оставяме да втасва на топло за около 40 мин.

Разделяме на 6 топки, като всяка от тях разточваме, намазваме с мазнина, поръсваме с натрошено сирене и навиваме. Подреждаме в намаслена и набрашнена тава.

Завиваме и оставяме още около 20 мин на топло да втасва. Разбиваме жълтъка с 1 л олио или масло и 1 л вода. Намазваме и печем тутманика в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
51.99 лв.
Виж ››

За да готвите с песен на уста, се нуждаете от алуминиева тава. И то не каква да е - кръгла тава с незалепващо покритие, с която готвенето ще се превърне в революционно откритие! Забавлявайте, докато създавате кулинарни шедьоври лесно и удобно.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар