Лесен тутманик с масло и сирене

Потребител#181034Потребител#181034
Чирак
48
351
139
285
28/01/2019
"И ако от кухнята се носи божествен аромат на прясно изпечен тутманик, да знаете, че със сигурност е от този лесен тутманик с масло "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо87 520
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разреждаме киселото мляко с 200 мл. топла вода, слагаме маята, захарта и малко брашно и оставяме да шупне. Пресяваме брашното.

Правим кладенче, в което слагаме яйцата, като отделяме единия жълтък за намазване, солта, мекото масло и шупналата мая. Замесваме до меко тесто.

Намазваме с масло и оставяме да втасва на топло за около 40 мин.

Разделяме на 6 топки, като всяка от тях разточваме, намазваме с мазнина, поръсваме с натрошено сирене и навиваме. Подреждаме в намаслена и набрашнена тава.

Завиваме и оставяме още около 20 мин на топло да втасва. Разбиваме жълтъка с 1 л олио или масло и 1 л вода. Намазваме и печем тутманика в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар