Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Лесен тутманик с масло и сирене

Лесен тутманик с масло и сирене

Потребител#181034Потребител#181034
Чирак
48467132
Лесен тутманик с масло и сирене
Снимка: Denitza Karcheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"И ако от кухнята се носи божествен аромат на прясно изпечен тутманик, да знаете, че със сигурност е от този лесен тутманик с масло"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • яйца - 4 бр.
  • мая - 1 кубче /42 г/
  • сол - 1с.л
  • захар - 1с.л
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • масло - 1 пакет
  • сирене - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разреждаме киселото мляко с 200 мл. топла вода, слагаме маята, захарта и малко брашно и оставяме да шупне. Пресяваме брашното.

Правим кладенче, в което слагаме яйцата, като отделяме единия жълтък за намазване, солта, мекото масло и шупналата мая. Замесваме до меко тесто.

Намазваме с масло и оставяме да втасва на топло за около 40 мин.

Разделяме на 6 топки, като всяка от тях разточваме, намазваме с мазнина, поръсваме с натрошено сирене и навиваме. Подреждаме в намаслена и набрашнена тава.

Завиваме и оставяме още около 20 мин на топло да втасва. Разбиваме жълтъка с 1 л олио или масло и 1 л вода. Намазваме и печем тутманика в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: