Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Уникален тутманик в хлебопекарна

Уникален тутманик в хлебопекарна

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168875971
Уникален тутманик в хлебопекарна
Снимка: Моника Иванова
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
8
"В битката за приготвяне на най-вкусен тутманик се включва и хлебопекарната, която впечатлява с това вкусно предложение"

Необходими Продукти

  • брашно - 440 г
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 70 мл.
  • зехтин - 50 мл.
  • олио - 70 мл.
  • суха мая - 2 и 1/2 ч.л.
  • сол - 1 и 1/2 ч.л.
  • захар - 1 и 1/2 ч.л.
  • сирене - около 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете яйцата поне час по-рано от хладилника, за да са на стайна температура. Премерете прясното мляко, ако е прекалено студено, го затоплете за малко.

Изсипете го в купата на хлебопекарната към него добавете зехтина с олиото.

Чукнете яйцата в купа разбъркайте ги леко и ги прибавете също към течните съставки.

След това прибавете солта, захарта и отгоре изсипете брашното, което е пресято поне веднъж по-добре е да мине през сито 2 пъти. Направете малко кладенче с пръст и изсипете сухата мая там.

Пуснете на основна програма за 3 часа. При звуковия сигнал добавете сиренето на по-едри бучки, защото при месенето се наситнява още. Невероятен тутманик!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
56
40
31
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Стана перфектен, мекичък и пухкав, но го направих с три супени лъжици олио и 100 грама краве масло.
19.12.2023 22:13
Анонимен
Анонимен
Не стана! Много грешна рецепта!
21.11.2023 19:10
Анонимен
Анонимен
Стана уникално вкусен
05.01.2023 21:23
1
1
Анонимен
Анонимен
Много вкусен!
23.03.2022 19:50
Анонимен
Анонимен
Въобще не се получи! Стана твърдо, като камък. Направо в кофата отива. Язък!
29.10.2021 19:07
2
Ivaylo Ilchev
Ivaylo Ilchev
Стана доста добре, но промених рецептата:
Три яйца
100грама олио (мразя зехтин)
Мляко за да стане течната фаза 320 грама (около 150 мл)
10 грама сол
12 грама захар
400 грама брашно и още около 30 - 40 грама добавени при първото месене докато ми хареса консистенцията
2 грама суха мая
Около 250 грама сирене добавени като свирна, но повечко нямаше да бъде излишно.

Програма "Домашен хляб" която е като основната но увеличих времето за печене с 10 минути
09.01.2021 16:58
3
1
ChochoD
ChochoD
Получи се, но прилича повече на хляб. Но стана вкусно. Нямах подходящо сирене, беше в саламура и се разтвори във тестото и сега се усеща по скоро привкус и аромат само. Въпреки това ми харесва и е вкусен. Ще правя пак с по подходящо сирене, което да е по твърдо и сухо.
31.12.2020 12:11
Velin Velin
Velin Velin
Не се получи .Спазих рецептата абсолютно точно. Стана нещо глетаво и неприятно.
09.12.2020 13:01
1
Марци
Марци
Посочвай автора на рецептата! Всеки може да копира!
03.02.2019 00:59
4
2