Начин на приготвяне
Извадете яйцата поне час по-рано от хладилника, за да са на стайна температура. Премерете прясното мляко, ако е прекалено студено, го затоплете за малко.
Изсипете го в купата на хлебопекарната към него добавете зехтина с олиото.
Чукнете яйцата в купа разбъркайте ги леко и ги прибавете също към течните съставки.
След това прибавете солта, захарта и отгоре изсипете брашното, което е пресято поне веднъж по-добре е да мине през сито 2 пъти. Направете малко кладенче с пръст и изсипете сухата мая там.
Пуснете на основна програма за 3 часа. При звуковия сигнал добавете сиренето на по-едри бучки, защото при месенето се наситнява още. Невероятен тутманик!
Коментари
Три яйца
100грама олио (мразя зехтин)
Мляко за да стане течната фаза 320 грама (около 150 мл)
10 грама сол
12 грама захар
400 грама брашно и още около 30 - 40 грама добавени при първото месене докато ми хареса консистенцията
2 грама суха мая
Около 250 грама сирене добавени като свирна, но повечко нямаше да бъде излишно.
Програма "Домашен хляб" която е като основната но увеличих времето за печене с 10 минути