Агнешки врат на шайби с гъби и сметана

29/01/2019
"Елегантно ястие, което може да приготвите по специален повод или просто когато ви се дояде сочен агнешки врат "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 293
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Почистете гъбите и ги нарежете надлъжно на тънки резени заедно с пънчетата. Скилидките чесън филирайте.

2. Загрейте 3 с.л. от зехтина и маслото и в тях запържете печурките и чесъна. Щом пуснат аромат, добавете малко сол, розмарина и щипка пипер.

3. Гответе 5 минути на умерен огън и налейте сметаната. Може да намалите огъня, за да не загаря. Бъркайте още 3-4 минути и дръпнете от огъня.

4. Агнешките вратни пържоли запечете на умерен до силен огън в тиган с 2 с.л. зехтин за около 4-5 минути от всяка страна. В зависимост от дебелината на шайбите, може да е нужно повече или по-малко време. Степента на изпичане е по ваше желание, но е важно да не се прекалява, за да не изсъхва агнешкото.

5. Готовите шайби агнешки врат разпределете в порционни чинии, поръсете с едра люспеста сол и върху тях разположете от гъбите със сметана.

Консумирайте топли с чаша хубаво червено вино.

Добър апетит!

Рейтинг

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар