Хляб с маслини и сушени домати

31/01/2019
ДЕБЕЛОТО
отДЕБЕЛОТОНовак1
"Лесно е да приготвите ароматен хляб с маслини и сушени домати - трудното е да му устоите и да не го изядете целия на един път "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо238
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - 250 г
  • сол - 1 ч.л.
  • суха мая - 7 г
  • топла вода - 110 мл
  • сушени домати - 50 г
  • маслини - 50 г без костилки
  • зехтин - 1 с.л. от този на доматите
  • брашно - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват брашното, солта, сухата мая и водата. Разбърква се, добавят се нарязаните маслини, сушените домати и 1 с.л. от зехтина от доматите.

Поставя се на плота и се замесва на тесто.

Слага се в купа, на дъното на която има брашно, поръсва отгоре с брашно и се покрива с фолио. Оставя се да втаса. После се размесва върху набрашнен плот и пак се оставя в купа, за да втаса.

След това се оформя хляб и се поставя във форма за кекс и отново се оставя да втаса.

Хлябът с маслини се пече в загрята на 180°C фурна с вентилатор за 35 минути.

Този италиански хляб се изважда и се оставя да се охлади, преди да се нареже.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар