Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Гювеч»Пилешки дробчета с бяло вино в гювеч

Пилешки дробчета с бяло вино в гювеч

01/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Можете ли, можете ли да устоите на тези сочни пилешки дробчета по селски, защото ние не можем"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • прясно мляко
  • зехтин - 30 - 50 мл
  • лук - 3 - 4 глави
  • чушки - 2 бр. червени
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • чери домати - 10 - 14 бр.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата престояват час в прясно мляко. Подсушават се и се задушават 10 минути в зехтин.

Към тях се прибавят последователно лукът, пиперът, няколко скилидки чесън и 10 чери доматчета.

Продуктите 5 минути къкрят под капак. Всичко се пресипва в глинения гювеч, долива се чаша бяло вино по избор и се поставя в предварително загрята фурна.

Пече се до готовност на 180 градуса. Накрая се запича без капак.

Източник: Снежина Янакиева от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: