Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Свински дроб с вино и зеленчуци

Свински дроб с вино и зеленчуци

Свински дроб с вино и зеленчуци3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • свински дроб - 700 г
  • сол
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 180 - 200 мл
  • черен пипер
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • моркови - 2 бр. средни
  • лук - 2 - 3 глави
  • червено вино - 5 с.л. домашно
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиства се свински дроб от ципи, измива се и нарязваме на средно едри парчета. Поставя се в купа и заливаме с прясно мляко, смесено с 1 ч.л. сода за хляб. Оставя се за 30 минути да кисне.

Изважда се и изплакваме добре с вода, после се подсушава. Обелват се лук и моркови, лукът се реже на полумесеци, единия морков рендосвам, а другия - на пръчици.

Загрява се олио в голям тиган и запържваме лук и моркови, докато омекнат, поръсени с малко сол и черен пипер. Добавя се свинския дроб да се запържи леко, докато побелее, и сипваме 4-5 с.л. хубаво вино.

С дървена шпатулка се разбърква през цялото време, за да стане дробът равномерно сготвен отвън и крехък вътре.

Сваля се от котлона и овкусяваме дроба със зеленчуци с малко сол и щипка чубрица.

Поднасяме с чаша вино!

Страхотно мезе, опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: