Начин на приготвяне
За да станат пухкави кравайчетата, омесваме тестото от пълнозърнестото брашно, хималайската сол, чубрицата и активирането сода с оцет, като след като сме разбъркали съставките, добавим наведнъж 2/3 от чашата с вода и след това постепенно, докато месим - останалата.
Мекото и еластично тесто разделяме на две равни части, след това още на две и пак на две и получените топчета разточваме на фитили, сплескваме леко двата края и ги съединяваме в кръг.
Подреждаме ги в предварително намазнена тава и ги поръсваме със сусама, маковото семе и др. Може и без семена, но в такъв случай намазваме кравайчетата с шарлан отгоре.
Печем пълнозърнестите гевречета около 15 минути на 180-200 градуса. Ако искаме да са по-хрупкави, може и 20 минути. Само че около 10-та минутки, ако са се запекли до наситено златист цвят от долната страна, превключваме фурната да пече само отгоре. И сме готови!
Чудесни мини пълнозърнести веган кравайчета със семена!
Чудно Вкусно!