Пълнена патица в плик

ЗорицаЗорица
Гуру
962
8k
4k
3k
6
18/02/2019
"Пълните, пъхате в плика и ...ами това е, след това просто хапвате с наслада "
Приготвяне30 мин.
Готвене200 мин.
Общо230 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 548
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патицата се измива и изцежда от водата. Продуктите за маринатата се смесват и патицата се натрива хубаво отвътре и от вън. Прехвърля се в плика за печене и се оставя за няколко часа на хладно.

Булгурът се залива с малко студена вода и се оставя на страни.

Дреболийките заедно със шията (разделена на две), се измиват и заливат в тенджера с малко вода и щипка сол. Сваряват се.

Шията се прехвърля в плика за печене при патицата, а дреболиите се наситняват. Бульона от варенето се оставя за плънката.

В тиган се загрява олиото и в него се запържва лукът, добавят се гъбите, чесънът и наситнените дреболии. След две-три минути при непрекъснато бъркане се добавя отцеденият от водата булгур. След минутка-две се добавя по малко бульон, докато булгурът набъбне достатъчно.

Овкусява се с кориандър, сол и черен пипер и се дърпа от котлона. Поръсва се с наситнените магданоз и стрък резене и се разбърква.

С плънката се пълни патицата и отворът се защипва с две клечки за зъби или се зашива. Пликът за печене се завързва и се надупчва с клечки за зъби откъм гърба на патицата. Пликът с патицата се прехвърля в тава, като патицата трябва да е с гърба нагоре. В тавата се налива вода - около 1 пръст.

Прехвърля се в предварително загрята фурна на 200°C (180 градуса вентилатор) и се пече около 35 минути. След това температурата на фурната се намалява на 180°C (160°C с вентилатор и се пече още около 2 часа.

Периодично се проверява водата в тавата и при необходимост се долива. Последните 30 минути пликът с патицата се обръща, за да се изпече и от другата страна и да хване апетитен загар.

След като е готова печената патица се оставя поне 30 минути да си почине в изключената вече фурна.

Патицата в плик се сервира разделена на порционни парчета, гарнирана с плънката.

Добър апетит!

Традиционна емайлирана квадратна тава 38 см-9%
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционна емайлирана квадратна тава 38 см
35.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

Емайлираната квадратна тава е необходимост във всяка кухня. Пригответе вкусни ястия и сладкиши за цялото семейство. Квадратната тава е с незалепващо покритие, което позволява лесно почистване. Предлага се в стилен черен цвят и удобни размери.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар