Козуначени кифлички с пълнеж

marcheva14marcheva14Мастър Шеф91171056451
16/02/2019
"Диета могат да спазват само онези хора, които още не са прочели нашата рецепта за Козуначени кифлички с пълнеж "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
26 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо33 452
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена26

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса

Ползва се плоска тава покрита с хартия за печене.

Работи се изцяло в миксер, но тестото може да се измеси и ръчно.

Брашното се изсипва в купата на миксера, добавя се сухата мая, захарта, ванилията и се разбърква, посипва се и с малкото сол за вкус. Налива се топлото прясно мляко, като се редува с охладеното разтопено масло.

Разбиването продължава на умерена скорост, докато се образува топка тесто, около 7- 10 мин. Дали е добре измесено се познава по това, че стените на миксера трябва да са чисти, т.е. цялата смес да е събрана на едно в куката за разбиване.

Сваля се от миксера, премесва се един-два пъти, оформя се на хубава топка тесто и се поставя в леко намаслена купа да втаса, покрива се, за около 60 мин.

Подготвя се плънката по избор. Избрах една част от кифличките са бъдат със солена плънка от сирене, а другата част с пелте от дюли. Специално пелтето от дюли се нарязва на малки правоъгълници и то никога не се разтича, независимо на каква температура се пече, това му е предимството.

Изважда се втасалото тесто и се дели на три части. Всяка част /не е необходимо да се напудря плота с брашно, не лепне/ се разточва около 2 - 3 мм, разрязва се на триъгълници, поставя се плънката и се навиват стегнати кифлички.

Подреждат се в тавата за печене с малко разстояние една от друга. Оставят се да втасат отново за около 20 мин. Намазват се с яйце, посипват се с маково семе или сусам. За намазване на козуначени печива винаги ползвам само белтък, това е по избор.

Пече се на 180 градуса за около 12-15 мин.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар