Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Козуначени кифлички с пълнеж

Козуначени кифлички с пълнеж

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Козуначени кифлички с пълнеж
Снимка: marcheva14
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
20
"Диета могат да спазват само онези хора, които още не са прочели нашата рецепта за Козуначени кифлички с пълнеж"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г бяло
  • прясно мляко - 190 мл топло
  • захар - 2 с.л.
  • масло - 70 г разтопено
  • суха мая - 5 г
  • ванилия - 1 бр.
  • сол - 2 - 3 щипки
  • сирене - или сладко (за пълнеж)
  • сусам - и маково семе (за поръска)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса;

Ползва се плоска тава покрита с хартия за печене;

Работи се изцяло в миксер, но тестото може да се измеси и ръчно.

Брашното се изсипва в купата на миксера, добавя се сухата мая, захарта, ванилията и се разбърква, посипва се и с малкото сол за вкус. Налива се топлото прясно мляко, като се редува с охладеното разтопено масло.

Разбиването продължава на умерена скорост, докато се образува топка тесто, около 7- 10 мин. Дали е добре измесено се познава по това, че стените на миксера трябва да са чисти, т.е. цялата смес да е събрана на едно в куката за разбиване.

Сваля се от миксера, премесва се един-два пъти, оформя се на хубава топка тесто и се поставя в леко намаслена купа да втаса, покрива се, за около 60 мин.

Подготвя се плънката по избор. Избрах една част от кифличките са бъдат със солена плънка от сирене, а другата част с пелте от дюли. Специално пелтето от дюли се нарязва на малки правоъгълници и то никога не се разтича, независимо на каква температура се пече, това му е предимството.

Изважда се втасалото тесто и се дели на три части. Всяка част /не е необходимо да се напудря плота с брашно, не лепне/ се разточва около 2-3 мм, разрязва се на триъгълници, поставя се плънката и се навиват стегнати кифлички.

Подреждат се в тавата за печене с малко разстояние една от друга. Оставят се да втасат отново за около 20 мин. Намазват се с яйце, посипват се с маково семе или сусам. За намазване на козуначени печива винаги ползвам само белтък, това е по избор.

Пече се на 180 градуса за около 12-15 мин.

Козуначените кифлички с пълнеж са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: