Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Ребърца»Телешки ребърца с кисело зеле

Телешки ребърца с кисело зеле

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Телешки ребърца с кисело зеле
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
145 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4
"Забравете за свинското - Телешките ребърца с кисело зеле са тоталният хит сред зимните гозби"

Необходими Продукти

  • телешки ребра - 650 г
  • кисело зеле - 1 бр. малка зелка
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 глава, средна
  • моркови - 1 бр.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • олио - 50 - 60 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете телешките ребра за 1 час на умерен огън, под капак.

Накълцайте лука, а моркова и домата настържете.

Загрейте олиото и в него запържете първо лука до омекване, след това сложете моркова и накрая домата. Докато се пържат зеленчуците си нарежете зелката и я добавете към всичко останало.

Сипете червения пипер, сол и 1 к.ч. зелева чорбичка и бъркайте до изпаряване на течността и оставане на мазнина.

Извадете телешките ребра от бульона и го прецедете. Сипете зелето в тавичка, налейте към него няколко черпака бульон, сложете дафиновите листа и подредете отгоре ребрата.

Завийте тавичката с алуминиево фолио и печете 40 минути н 180 градуса, след това махнете филиото, вдигнете температурата до 200 градуса и продължете печенето, докато месото придобие апетитна коричка и бульонът се поеме от ястието. Не препичайте прекалено, за да не изсъхва месцето.

След като извадите от фурната покрийте отново с фолиото за 15 минути преди да сервирате.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Пропуснала съм да напиша в продуктите червеният пипер, много се извинявам! 1 с.л. е количеството му (може и малко повече)
23.02.2019 18:07
1