Бъркана питка със сирене

24/02/2019
Росица Петрова
отРосица ПетроваГотвач176691142
"Защото не всеки може или обича да меси - опитайте ароматна бъркана питка със сирене "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 411
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти трябва да са на стайна температура.

Затоплете прясното мляко и разтворете в него маята и захарта.

В дълбока купа разбийте яйцата и солта.

Смесете содата с киселото мляко. Прибавете ги към яйцата заедно с 10 с.л.олио. Разбъркайте и добавете сместа с маята.

Пресейте брашното и го прибавете на части. Ще се получи доста гъсто тесто, което е трудно за бъркане. Покрийте купата с фолио и оставете на топло за около час, докато удвои обема си.

Подмажете тава с олио и сложете половината от тестото. С намазнени ръце го разстелете равномерно. Отгоре натрошете сиренето и полейте с олио (около 50 мл). След това сложете останалото тесто, което също разпределете с ръце, намазани с олио.

Нарежете маслото на малки парчета и го разпределете върху питката. Поръсете със сусам.

Сложете питката в студена фурна, която включете на 180 градуса. Печете 35-40 минути до приятен загар.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар