Пилешко Пармиджана

ПламенПламен
Новак
35
189
973
13/05/2013
"Сочно и точно, пилешко филе с хрупкава коричка от ароматни сиренца !"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 713
  • Преглеждания за месеца176
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете всяка пеперуда наполовина и отделете 8 парчета пиле. Ако са прекалено дебели, можете да ги разполовите още веднъж.

Посолете, поръсете с черен пипер и запържете леко в тиган с малко зехтин за няколко минути от страна, докато станат златисти. Прехвърлете филетата в съда за печене. Намалете котлона на минимум.

В същия тиган, в който сте запържили пилето, добавете малко зехтин и запържете за секунди нарязания на ситно чесън, за да подсили аромата си. Изсипете доматения сос и бъркайте. Добавете нарязания на ситно босилек, сол и черен пипер.

Отдръпнете от котлона, щом се редуцира. Загрейте фурната на 190 градуса. Ако печете в керамичен съд или йенска тава, сложете съда в студена фурна. Залейте филетата с доматения сос. Отгоре подредете по резен сирене Моцарела.

В купа настържете пармезана. Натрошете филиите хляб, нарежете магданоза и стиснете скилидката чесън. Разбъркайте добре и нанесете обилно от сухата смес върху филетата. Изпечете ястието с пилешко за 25 минути. Поднесете с гарнитура от задушени картофи и чаша бяло вино

Вкусни Пилешко Пармиджана!

Тава за печене с мраморен ефект - незалепващо покритие-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Тава за печене с мраморен ефект - незалепващо покритие
20.00 лв.
15.40 лв.
Виж ››

Модерна, практична и с незалепващо покритие - мечтаната универсална тава за всяка кухня

Рейтинг

5 8
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар