Славянов Гювеч

ЕленаЕлена
Чирак
62
344
73
192
03/03/2019
"Знаете точно за какво говорим - вкусен гювеч с ориз, зеленчуци и малко свинско за разкош "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 343
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган запържвате с желаното количество олио първо месото, което предварително е поръсено с черен пипер и сол. Прехвърляте го в гювеча.

В същата мазнина задушавате лука, чесъна и всички останали зеленчуци.

Добавяте пасираните стерилизирани домати, ориза, добавяте 1-2 чаши вода и овкусявате с подправките и магданоза.

Слагате в студена фурна и пускате на 200°C с вентилатор за около 45 мин. При необходимост добавяте още вода, в зависимост от готовността на ориза и гъстотата, която предпочитате.

Да ви е сладко!

Емайлирана овална тава с дръжки и капак
Похапвай си вкусно с:
Емайлирана овална тава с дръжки и капак
30.00 лв.
Виж ››

Приготвяйте любимите си ястия лесно, удобно и здравословно с нашата емайлирана овална тава. Изработена от висококачествени материали, тя ще бъде новото бижу във вашата кухня. Има удобни дръжки и капак. Овалната тава е мечтата на всяка фурна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар