Лесна гозба ориз със спанак и яйца

06/03/2019
"Класическа, обичана и толкова вкусна - не пропускайте да приготвите и зарадвате близките си"
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 536
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • спанак - 3 - 4 шепи
  • лук - 1 връзка пресен
  • ориз - 1 к.ч.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • бульон - 3 ч.ч. зеленчуков
  • яйца - 4 - 5 бр.
  • джоджен - на вкус
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и добавете почистения спанак и ситно нарязания зелен лук. По желание може да добавите няколко стръка пресен чесън.

Запържете за кратко, до омекване на продуктите, и добавете ориза.

Започнете да наливате по малко от бульона постепенно, както когато се приготвя ризото.

Когато налеете и последната чаша бульон, направете малки дупчици за яйцата, чукнете ги отблизо и овкусете със сол, черен пипер, джоджен.

Захлупете съда, гответе още 3-4 минути до забулване на яйцата. Поднесете по желание гозбата с малко кисело мляко.

Източник: Maya Manolova от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар