Начин на приготвяне
Измийте ориза много добре под течаща вода и го прецедете.
В тенджера налейте водата и добавете ориза и солта, варите на слаб огън докато ориза абсорбира всичката вода, оставете при затворен капак за 5 минути. След което отворете капака и разбъркайте, оставете да се поохлади.
В купа смесете яйцата, киселото мляко, бакпулвера и олиото, разбъркайте и добавете натрошеното сирене и ориза, разбъркайте.
В намаслена таваразстилате 1 кора и разпределете 4-5 лъжици от плънката. Редувайте така, докато се изчерпят продуктите, като завършвате с кора.
Нарежете баницата на квадрати и полейте по разрезите с разтопеното масло.
В купа разбийте яйцата и добавете прясното мляко, разбъркайте много добре и залейте баницата.
Печете в предварително нагрята на 180 градуса до златиста коричка за около 45-50 минути.