Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Нетрадиционна мусака с пилешко

Нетрадиционна мусака с пилешко

Vili NaidenovaVili Naidenova
Новак
3318657
Нетрадиционна мусака с пилешко
Снимка: Vili Naidenova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Традициите не са това, което бяха - затова и мусаката вече е още по-вкусна"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • пилешко филе - 600 - 700 г
  • лук - 2 глави стар
  • пресен лук - 1 връзка
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. червена + 1 бр. зелена + 1 бр. жълта
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • яйце - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • кашкавал - настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, измиват и нарязват на шайби. Нареждате ги на дъното на тава, предварително намазнена. Поръсвате със сол, черен пипер, червен пипер и чубрица и ги разбърквате, слагате малко вода, колкото да се задушат, и пъхате в предварително загрята фурна.

Докато чакате картофите, си нарязвате двата вида лук, морковите и чушките. На котлона в тенджерка с малко олио ги задушавате за да омекнат. Вадите ги и в същата тенджерка слагате предварително нарязаното пилешко филе на малки хапки. И него запържвате почти до готовност и ако е нужно, прибавете още малко мазнина.

Когато картофите ви са готови и всичко останало, остава да съедините мусаката. Всички зеленчуци и пилешкото трябва да са почти готови, защото от тук нататък готвенето няма да трае много.

Върху картофите разпределяте задушените зеленчуци и ги поръсвате много малко със сол и черен пипер, а върху зеленчуците разпределяте пилешкото филе, което пак поръсвате със сол и черен пипер.

Пъхате тавата пак във фурната, колкото да се загрее всичко, през това време си правите заливката за мусаката. Разбивате яйцето с киселото мляко и прибавяте брашното, ако ви се вижда гъста сместа, може да добавите още кисело мляко.

Вадите тавата от фурната, заливате мусаката с пилешко и пак обратно във фурната. Заливката трябва да се запече и след това я поръсвате с настърган кашкавал, пъхате я във фурната за 3 минути и готово.

Насладете се на нестандартната мусака, няма да ви разочарова.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: