Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Гевреци»Солени пържени бухти-гевречета

Солени пържени бухти-гевречета

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Солени пържени бухти-гевречета5 / 5
13/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
18
"Ако много харесвате бухтите, но сте и влюбени в гевречетата, тази рецепта е специално за вас"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 с.л. с връх
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • мая - 1 ч.л. суха
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мас - 1 /2 к.ч. разтопена
  • брашно - 500 г приблизително, бяло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тесто, като в купа смесваме кисело мляко с бакпулвер и маята. Разбъркваме и наливаме леко затоплено прясно мляко и разтопена и охладена мас.

Прибавяме яйце, сол (1 ч.л.) и захар (1 ч.л.). Смесваме добре всички съставки и прибавяме постепенно бяло брашно, да получим меко и нелепнещо тесто.

Завиваме тестото с кърпа или полиетиленово фолио и оставяме да втаса. От втасалото тесто с намазани с олио ръце правим топчета, на които в средата с пръсти пробиваме дупчица и оформяме като гевречета.

Изпържваме мекичките в повече олио на умерена температура до златисто.

Готовите пържени гевречета изваждаме от олиото и слагаме върху хартия, да попие мазнината от пърженето.

Сервираме тези бухтички топли с кисело мляко или айрян.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: