Охлювчета със сирене

NeslihanNeslihan
Новак
410143
Охлювчета със сирене1 / 5
18/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5-6
"Вкусни, ефектни и много лесни за приготвяне - перфектната закуска"

Необходими Продукти

  • масло - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сода - 1 с.л. бикорбонат
  • сирене - 1 ч.ч. краве
  • кисело мляко - 400 г краве
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тестото без сирене и яйцата.

Разточва се правоъгълна кора, поръсва се с натрошеното сирене и навиваме на руло.

От него се режат парчета - охлювчетата.

Охлювчетата се намазват с разбитото яйце и по малко масло в средата, поръсват се със сусам и се изпичат до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
527
44
35
24
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Аз бих сложила белтъка в тестото,а жълтъка да остане за намазване.
10.08.2016 18:51
Ковачева
Ковачева
Перфектно, но къде е брашното?
02.10.2013 18:22
9
Соня Векилева
Соня Векилева
ИЗВИНЯВАИ НЕ ГО ВИДЯХ
06.08.2013 23:46
1
2
Соня Векилева
Соня Векилева
къде е това сирене
06.08.2013 23:42
svetlana
svetlana
пробва ла сам ги много са хубави
06.08.2013 10:53
вивиан
вивиан
не е лошо да се каже и сиренето кога се поставя
28.07.2013 13:59
Мими
Мими
Това една много ама много неточна рецепта.Без брашно ха ха и с сода,това да не е бабина питка.Имаше коментар че едва ли не трябва всеки трябва да знае колко брашно ще поеме.
06.07.2013 01:12
таня
таня
Мисля че сте забравили да прибавите брашно към рецептата иначе няма как да се разточи тесто но някой може и да се пробва
26.05.2013 14:47
2
Фани
Фани
Като подсказване на идея за закуска не е лошо , но поне намажете с мазнина разточеното тесто , което за да може да се разточи , трябва да "почине" поне 15мин.Пък и за намазването на охлювчетата са достатъчни 2ч.л. от жълтъка , разреден с малко водичка , а останалата част от яйцето да се замеси в тестото . Пак икономично , но и по-вкусно . Освен това намазаният жълтък няма да прегори , а може да послужи и като основа за поръсване на охлювчетата със сусам , макови , слънчогледови семена или каквото ви хрумне . Просто експериментирайте! А на тия , които представят рецептите , препоръчвам да ги оглеждат добре преди публикуването им , защото има много млади хора , които нямат необходимия опит и рецепти като тая , звучат като подигравка за тях .
25.05.2013 23:50
1
мери
мери
глупаци сте вие щом се замесва тесто естествено че трябва брашно колкото поеме се слага до необходимата твърдост на тестото

24.05.2013 18:16
Firefly
Firefly
Забелязвам някаква тенденция тук да се публикуват неточни рецепти. Ако може това да се поправи, ще е супер.

Иначе "Охлювчетата" изглеждат апетитно, заслужава си да се пробват :)))
22.05.2013 16:51
Деси
Деси
Омръзна ми от глупаци и неграмотни!Каква е тази рецепта без брашно ?
22.05.2013 16:39
Neslihan
Neslihan
4-5 ч.ч. брашно
14.05.2013 15:06
1
валя
валя
как ще стане тесто без брашно
13.05.2013 16:54
Мария
Мария
Как се замесва тесто без брашно ???
12.05.2013 17:54
Петър
Петър
Ама всички сте много умни да коментирате кое е близо до акъла и кое е далечно!
Това е рецепта, рецептите са затова за да се пишат точно и правилно, а не са загадки или логически задачи!
Не може да слагаш брашно колкото поеме, защото може да поеме много, може да поеме и малко в зависимост от твърдостта на тестото!
Така че, като се постват (публикуват) рецепти НЕКА ДА СА РЕЦЕПТИ.
12.05.2013 16:39
Вили
Вили
май сте пропуснали брашното
06.05.2013 15:59
Neslihan
Neslihan
Това е близо до акъла. Слагаш брашно колкото поеме.
20.04.2013 13:26
if
if
ами предполагам, е написано така малко да си размърда ме мозъците рецепта– загадка, отговорът е в описанието, че ще се меси, което е доста относително зависи с какво брашно се прави така, чееее.....:)))
19.04.2013 23:54
Димитрова
Димитрова
Моля ви,не публикувайте неточни рецепти!Трябва ли да гадаем колко е брашното?
19.04.2013 23:46