Постен пикантен зеленчуков гювеч

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
5k
2k
2k
7
25/03/2019
"Ароматен, пикантен и съобразен с постите - не гювеч, а чудо"
Приготвяне30 мин.
Готвене65 мин.
Общо95 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 632
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително обелете патладжана и го нарежете на кубчета. Посолете и оставете да отцеди горчивината си. При готовност изплакнете с вода и подсушете.

Почистете зеленчуците и ги нарежете: лука - на тънки полумесеци, картофите на едри кубчета, тиквичката на малки кубчета, моркова - на кръгчета, изпечените червени чушки и обелените домати на кубчета, а чесъна - на ситно.

Загрейте олиото на умерена температура в дълбок тиган на котлона. Сипете лука, картофите и морковите. Пържете, докато лукът омекне, а картофите започнат леко да се запичат или за около 10 мин.

Добавете чушките, тиквичката, патладжана и чесъна. Гответе още за около 5 мин. Добавете граха, зеления фасул и подправките. Разбъркайте и гответе още около 5 мин.

Накрая добавете доматите и около 150 мл вода. Изсипете зеленчуковия гювеч в глинен гювеч. Захлупете и сложете в студена фурна.

Загрейте на 250°C и гответе около 20 мин, намалете на 200°C и гответе още около 25 мин.

Накрая на готвенето отстранете капака и оставете постния гювеч да се запече.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар