Суджучена манджа

Катя
Катя
Новак
19/04/2013
"Само онези, които не са опитали тази суджучена манджа, смеят да мърморят, че съсипваме суджука! Опитайте нещо наистина вкусно!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 299
  • Преглеждания за месеца256
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • суджук - 1 петълка
  • картофи - 600 - 700 г
  • праз - 1 - 2 стръка, бялата част
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 брой
  • домати - 1 консерва, млени
  • чубрица - на вкус, ронена
  • черен пипер - прясно смлян
  • сол
  • олио - 40 мл
  • магданоз - 1/3 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пресен домашен суджук на неголеми парченца. Загрейте мазнината в тенджера и го запържете леко.

Извадете го в чиния и добавете в мазнината накълцания праз. Оставете да се задушава до пълно омекване. Объркайте с 1 ч.л. червен пипер и добавете почистените и нарязани картофи.

Задушете с тях 10 минути, долейте малко гореща вода, колкото да ги полупокрие леко и оставете да се задушават за още 10 минути с дафиновия лист.

Добавете пасираните домати и суджука. Оставете да се готви, докато течността поизври.

Накрая овкусете с подправките. Поднесете суджучената манджа с прясно нарязан магданоз и стрита люта чушка по желание.

Рейтинг

5 11
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар