Киш с пушен бекон без тесто

RennieRennieНовак7
29/03/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо616
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пушен бекон - 200 г нарязан на купчета
  • лук - 1 глава
  • чушки - 3 бр. (1 зелена, 1 червена, 1 жълта)
  • магданоз
  • чесън - на прах
  • черен пипер - смлян
  • сол - на вкус
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • кашкавал - 100 г настърган
  • брашно - 60 - 70 г (аз сложих бананово брашно, може и обикновено)
  • краве масло - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичаме чушките на скара. Обелват се, изчистват от семките и се нарязват на дребно.

Доматът се попарва, обелва и нарязва на кубчета. Лукът и магданозът се нарязват на дребно.

В друг съд се разбиват яйцата, брашното и млякото.

В една малка тавичка намазваме леко с масло и слагаме пушения бекон, домата, лука, магданоза, настърган кашкавал, разбитите яйца с брашното и млякото.

Овкусяваме с подправките чесън на прах, смлян черен пипер и сол - на вкус.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 мин.

След като кишът е готов, отгоре се поръсва с малко настърган кашкавал, докато е още топъл.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар