Ориз с лапад и джоджен на тенджера

30/03/2019
Илиана Първанова
отИлиана ПървановаИноватор288441
"Добавете малко джоджен към любимия си ориз със спанак и се насладете на вълшебен аромат и вкус"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо545
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • ориз - 1 ч.ч.
  • лопуш - 15 - 20 листа, лапад
  • джоджен - 1 връзка, пресен
  • лук - 1 глава
  • сирене - 200 - 300 г
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • хималайска сол - 1 и 1/2 ч.л. равни
  • шарлан - 1 с.л.
  • вода - 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме почистения ориз и го накисваме, докато приготвим другите зеленчуци. Измиваме набраните лапад и джоджен от градината и ги нарязваме на средно големи лентички, а лука - на малки кубченца.

Ориза сваряваме в 1 литър вода с хималайската сол и шарлана. Когато е полуготов, прибавяме лука, лапада и джоджена.

Овкусяваме с черния пипер и ако е необходимо, прибавяме още малко сол на вкус. Бъркайки манджата, варим до готовност!

Сервираме ориза с лапад богато поръсен с краве сирене и пожелание със стрък пресен джоджен!

Бърза, лесна и вкусна селска манджа!

Чудно Вкусно! подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар