Млечна запеканка с картофи, лапад и праз

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор3621371
30/03/2019
"Ще приготвим набързо и после всички ще хапнем с апетит, защото всеки заслужава да опита тази вкусна Млечна запеканка с картофи, лапад и праз"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо700
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, обелваме картофите, нарязваме ги ситни кубченца и ги сваряваме в тенджера с ветрило (кошница) за готвене на пара.

Листата на лапада измиваме, нарязваме и попарваме с гореща вода, докато омекнат. След това ги изцеждаме.

В дълбока купа разбъркваме яйцата с телена бъркалка. Към тях добавяме киселото мляко, попарените лападови листа, на ситно нарязания праз (и бялата част и перцата) и подправките - чубрицата, сушения стрит босилек, хималайската сол, черния смлян пипер и шарлана.

Разбъркваме хубаво и прибавяме картофите. Сместа разстиламе в предварително намазнена правоъгълна тавичка и заглаждаме повърхността.

Слагаме да се пече на 200 градуса за 45 минути. Готово изпечена - нарязваме на 6 квадратни парчета и поднасяме още топла.

Невероятна вегетарианска млечна запеканка с картофи, лапад и праз!

Ароматна и зашеметяващо вкусна! Картофена запеканка, подходяща за един чудесен обяд, поднесена с млечна салата или зеленчуков сос разядка!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар