Филе от костур с бяло вино

31/03/2019
"Изискано, но същевременно лесно и много здравословно ястие с костур - истински подарък за ценителите на добрата храна "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 978
  • Преглеждания за месеца159
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Рибата се почиства от главата, вътрешностите и костите. Изплаква се, подсушава се и се реже на филета. Като грамаж би трябвало да ви останат около 350 г.

2. Почистените филета се слагат в купа, посоляват се и натъркват с малко черен пипер. Заливат се с бялото вино и върху тях се разполага клонката пресен босилек. Оставя се да престои в хладилник 2 часа.

3. Когато дойде време да се пече рибата, фурната се загрява до 200 градуса и филетата се подреждат в намазнена със зехтин тавичка. Заливат се със маринатата от бяло вино (не всичката, а около 100 мл). Стръкчето босилек отново се поставя върху костура и отгоре се напръсква със зехтин.

4. Пече се 25 минути или докато започне да порозовява. За да остане рибата крехка и сочна, не трябва да се препича прекалено до тъмен загар.

5. Вкусният костур с бяло вино се поднася с резени лимон и свежа салата по избор.

Добър апетит!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар