Начин на приготвяне
Месото се смила на машинка за месо. Посолява се с черен пипер и сол, слагат се магданоз и джоджен. 2-3 глави лук се нарязват на ситно и се прибавят към сместа.
Сместа се размесва много добре, прибавят се маслото и измитият ориз, както и белтъците. От сместа се правят топки, които се овалват в брашно.
Останалият ситно нарязан лук се запържва в горещо масло. Посолява се с малко сол и черен пипер.
Когато лукът омекне се наръсва с малко брашно, а след това и с червен пипер. Залива се се вода и започва да се вари, като се пускат в тенджерата и кюфтетата. Ястието се вари на умерен огън, докато омекнат кюфтетата.
Малко преди яхнията да стане готова се слага размитото с малко вода пюре. Готовата яхния се застройва с малко кисело мляко и жълтъците.