Начин на приготвяне
Нарежете котлета от акула на подходящи парчета. Овкусете със сол и подправка за риба.
Полейте котлетите с бяло вино и лимонов сок. Оставете рибата да се маринова за около 20 минути.
Загрейте зехтина в тиган с незалепващо дъно.
Наредете рибните котлети. Гответе 4-5 минути, след което обърнете и от другата страна. Повторете.
Извадете котлетите от акула и ги наредете върху домакинска хартия, за да се отцедят от мазнината.
Обелете сладкия картоф. С помощта на фино ренде настържете картофа.
Загрейте олиото и изпържете сладките картофи. Отцедете ги върху домакинска хартия. Овкусете със сол.
Поднесете пържената риба с лимон и чипс от сладък картоф. Гарнирайте с див лук.
Котлетът от акула в зехтин с чипс от сладък картоф е готов.