Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Много вкусен свински дроб по АИП

Много вкусен свински дроб по АИП

ТинкаТинка
Новак
5199
Много вкусен свински дроб по АИП
Снимка: Тинка
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Хвърлете едно око на този вкусен свински дроб по АИП"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 500 г
  • свинско месо - 500 г по - мазно
  • сланина - 100 г
  • лук - 3 - 4 големи глави
  • праз - 1 - 2 стръка
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сол - на вкус
  • чубрица
  • кокосова мазнина - 1 малко кубче, за вкус
  • свинска мас
* мерки и количества

Начин на приготвяне

АИП е съкращение от Авто Имунен Палео протокол. Това е Лечебен протокол, насочен към хората, страдащи от автоимунни заболявания. Разглеждат се два аспекта – начин на хранене и начин на живот. С промени и в двата аспекта се стига до дълбока ремисия.

Тази рецепта е съобразена с Елиминационната фаза на АИП, като са използвани само храни, включени в списъка с разрешените и е подходяща за основно ястие за обяд или вечеря.

Свинският дроб и месото се нарязват на хапки, сланината се нарязва на по-средни парченца. Лука и бялата част на праза се нарязват на дребно, а чесънът - на много ситно.

Всичко се слага в тава и се обърква добре. Разстила се по дъното на тавата равномерно и на няколко места се слага свинската мас и по желание се добавя нарязаното на кубчета кокосово масло за готвене. Поръсва се със сол на вкус и чубрица.

Долива се 2 ч.ч. вода и се слага в предварително загрята фурна на 180 градуса да се пече до готовност на месото.

Добре е да остане с малко сосче, за да не е сух свинския дроб. Ястието се сервира топло.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: