Пролетна манджа от охлюви с ориз и зелен лук

AdminAdminДарт Вейдър13711861
13/04/2019
"Класическо предложение за любителите на охлюви - истински деликатес със зелен лук и ориз "
Приготвяне30 мин.
Готвене240 мин.
Общо270 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо845
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарвате охлювите за около 1 час като сменяте водата 2-3 пъти. На третия път слагате 1 супена лъжица сол и слате охлювите да врат 2 часа.

Сваляте охлювите от котлона и ги изваждате от черупките с помоща на вилица или шишче. Ако месото е сварено, ще се изваждат лесно. Месото, което сте изкарали, измивате няколко пъти и прецеждате през гевгир. Съвети за почистване на охлюви можете да намерите на посочения линк.

Нарязвате зеления лук и запържвате заедно с охлювите. Поръсвате охлювите със сол, червен пипер и доливате вода да поврът още 40 минути. 15 минути преди края добавете ориза и зеления джоджен.

Да ви е сладко!

P.S. Рецептата е предоставена от Milanka Todorova от Кулинарната Мрежа. Благодарности на авторката!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар