Гювеч с пилешко месо, картофи и вино

16/04/2019
"Гювечът с пилешко е любим на всички, защото се приготвя много лесно, всеки може да се справи и резултатът винаги е вкусен"
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 317
  • Преглеждания за месеца319
  • Преглеждания за седмицата127
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Намазнете дъното на гювеча. Сложете нарязаните на резени картофи, добавете ситно нарязаните гъби и чушка и нарязаните на кубчета моркови.

Наредете бутчетата в гърнето и отгоре добавете обелените и настъргани домати, олиото и зърната черен пипер.

Налейте вода, колкото да покрие продуктите, овкусете със солта и смления черен пипер, след което похлупете гърнето.

Сложете го в студена фурна и печете ястието на умерена температура /около 1 час и половина/, докато ястието е почти готово.

Тогава отхлупете капака, добавете виното и гответе още 10-15 минути. Поръсете готовия гювеч с пилешко със ситно нарязан магданоз.

Приятен апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар