Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Борш»Зелен борш с киселец

Зелен борш с киселец

Зелен борш с киселец
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Какъв може да бъде боршът напролет - зелен и с киселец, разбира се, да уточним, че и вкусен"

Необходими Продукти

  • киселец - 250 г
  • магданоз - 3 - 4 клонки
  • зелен лук - 3 стръка
  • картофи - 2 броя
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • зехтин - 2 с.л.
  • зеленчукова подправка
  • черен пипер - млян на вкус
  • пилешки набор - за бульон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешкият набор и прецедете само бульона. Към бульона прибавете нарязаният на ситно зелен лук.

Добавете обелените и нарязани на кубчета картофи. Прибавете зехтина и варете, докато картофите омекнат.

Прибавете нарязания киселец и варете 2-3 минути.

Овкусете със сол, черен пипер, зеленчукова подправка и магданоз.

Сварете яйцата, обелете ги и ги добавете към борша.

Сервирайте ястието топло.

Зеленият борш с киселец е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: