Начин на приготвяне
Отделете 1-2 жълтъка за намазване, а другите яйца разбийте хубаво със захарта. Сипете и топлото мляко с половината масло и олио.
За по-разбираемо сипете всички течни съставки на дъното на хлебопекарната. Отгоре пресятото брашно с щипка сол и най отгоре сухата мая.
Пуснете на програма тесто и след замесване на 10-та минута прибавяйте от останалото масло с олио. Така на няколко пъти докато хубаво се усвои от тестото.
Когато свърши програмата и е втасало го извадете на намазнен плот. Разпънете на фитили, намажете със сладкото и хубаво завийте.
Оплетете на плитки и сложете във форми, оставете да втасат, след което намажете с жълтъка, поръсете със бадемите и захарта.
Печете козунаците в загрята фурна на 160 градуса до златисто.
Памук козунаците на конци, замесени в хлебопекарна са готови.