Гювечета със свинско месо и печени чушки

Мария БожиловаМария Божилова
Помощник Готвач
219
870
633
264
3
21/04/2019
"Колкото повече месце сложите, толкова по-вкусно ще стане гювечето "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 828
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг от бут
  • яйца - 6 бр.
  • домати - 4 бр. консерви от 400 гр. всяка
  • лук - 160 г
  • печени чушки - 220 г изчистени
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества
Гювечета

Начин на приготвяне

Месото се измива и нарязва на малки парченца. Задушава се в малко зехтин и вода 20 мин.

След като се извади месото се слага лукът, без да се добавя мазнина, и се пече 10 мин.

Доматите се изсипват с тенджера и се варят 20 мин. до сгъстяване.

Нареждат се гювечетата, като най-отдолу се слагат доматите, чушките, месото и лукът.

Пече се във фурна на 180 градуса 20 мин., след което се слага по 1 бр. яйце в гювече и се пече 5 мин.

Гювече с капак с традиционни цветни мотиви
Приготвяй си тази рецепта в:
Гювече с капак с традиционни цветни мотиви
4.69 лв.
Виж ››

В глинено гювече с капак се приготвят най-вкусните ястия от Българската кухня, затова не се колебайте да си поръчате едно.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар