Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Пролетен омлет с коприва и киселец

Пролетен омлет с коприва и киселец

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пролетен омлет с коприва и киселец5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Шепа коприва, щипка сол и много любов - така готвим вкусни ястия ние"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 - 4 бр.
  • вода - 3 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • коприва - 1 малка шепа млади връхчета
  • киселец - 1 малка шепа
  • чесън - 1 малка скилидка (по желание)
  • мазнина - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата леко се разбиват с вилица. Към тях се добавя разбитото кисело мляко и водата, сол, черен пипер и измитите и нарязани на много ситно коприва и киселец.

Ако обичате чесън, може да добавите и една малка пресована скилидка чесън.

Омлетът се пече в леко намаслен тиган, като се разстила внимателно с шпатула.

Когато се запече от долната страна, се обръща с бързо движение върху чиния, за да се изпече и от другата страна.

По желание веднага след като го приготвите да го поръсите със сирене или кашкавал и да го прегънете. Лично аз го предпочитам натурален.

Пролетняит омлет с коприва и киселец е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: