Великденски курабийки с портокалов аромат

25/04/2019
"Курабийки може да хапвате всеки ден, но на Великден са някак по-вкусни и ароматни "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 832
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Изцедете две супени лъжици портокалов сок и смесете с киселото мляко. В тази смес сипете двата вида сода и разбъркайте.

2. Кората от цитруса настържете на фино ренде, стараейки се да не закачате бялата част, а само оранжевата.

3. Разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар. Сипете към тях мастта и вече шупналото кисело мляко и портокаловите стърготини.

4. Към течната смес пресейте на части брашното, бъркайки с лъжица до цялостното му усвояване. Ако тестото е твърде меко, добавяйте още брашно, колкото поеме, за да получите твърдо тесто. Доомесете на ръка, без да прекалявате, а само до постигане на гладкост.

5. Разточете на кора с дебелина 4-5 мм и изрежете великденски формички - цветя, зайчета, с каквото разполагате.

6. Подреждайте курабийките в намазнена или покрита с хартия за печене тавичка на разстояние една от друга. От това количество продукти ще напълните 3 тави от стандартните във всяка фурна.

7. Намажете всяка от великденските курабии с леко разбит белтък и поръсете със захар. Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна, докато порозовеят-около 12-15 минути.

8. Когато курабийките изстинат, приберете и съхранявайте в добре затворен съд, ако няма да консумирате на момента.

Да ви е сладко и Весел и Вкусен празник! подобни рецепти тук

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар