Нестерилизирана рижика

24/05/2019
"Днес искаме да поговорим за рижиката и по-специално за това как да приготвим вкусна рижика без стерилизиране "
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо235
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг1 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • рижика - *
  • чесън
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • сол
  • оцет
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

*Количествата са според гъбите, които имате, и вашия вкус.

Напълнете бурканите с почистените и нарязани рижики, без да ги притискате плътно, като между тях сложите скилидки чесън, черен пипер и дафинов лист.

Залейте ги с преварена и охладена марината от 6-процентов оцет и вода (в съотношение 1:2) и сол на вкус.

Бурканите може да затворите с парче полиетиленово фолио, стегнато с ластик.

Консервираните гъби консумирайте същата зима, като след като ги извадите от буркана, ги залейте с олио.

Рейтинг

5 0
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар