Патладжани с чушки и доматен сос за зимата

04/06/2019
"Който иска да хапва вкусни патладжани и през зимата - сега е моментът да затвори няколко буркани, ето ви изпитана рецепта "
Приготвяне120 мин.
Готвене60 мин.
Общо180 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 892
  • Преглеждания за месеца1671
  • Преглеждания за седмицата46
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете от семето чушките, изпечете ги, обелете ги, посолете ги, залейте ги с оцета и ги оставете да престоят 5-6 часа.

Нарежете патладжаните (може и обелени) на филийки, посолете ги, оставете ги да престоят 20 мин, за да се отцеди водата, и след това ги изпържете в олиото до златисто.

Извадете готовите патладжани и в същата мазнина изпържете смлените домати, докато им изври водата.

В буркани наредете чушките и патладжаните, като между редовете ръсете със смес от счукания чесън и накълцания магданоз, залейте с изстиналия доматен сос, затворете ги.

Стерилизирайте патладжани с чушки и доматен сос за зимата 20 мин.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар