Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козунакът на баба, замесен в хлебопекарна

Козунакът на баба, замесен в хлебопекарна

РуменРумен
Новак
823
Козунакът на баба, замесен в хлебопекарна3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
240 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
280 мин.
Порции
12
"Чуден козунак приготвен с тесто в хлебопекарна - лесно, вкусно и най-вече ефективно"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 200 г
  • мая - 11 г
  • брашно - 850 г
  • прясно мляко - 200 г
  • олио - 150 мл
  • лимонова кора - 1 бр.
  • сол - 1/2 чаена лъжица
  • лимонова есенция - 1 бр.
  • есенция - 1 бр. ром
  • ванилия - 1 бр. есенция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо смесваме течните съставки - леко разбиваме яйцата, затопляме прясното мляко и заедно с олиото и есенциите ги изсипваме в тавичката на хлебопекарната.

Добавяме настърганата кора от лимон. След това слагаме захарта и брашното, правим дупчица, в която слагаме маята.

Пускаме машината функция месене два последователни пъти. Готовото тесто слагаме в намаслена купа да втаса.

Оформяме в желания за печене вид козунак и оставяме да втаса още веднъж.

Пече се козунака на 150 или 180 градуса, в зависимост от дебелината.

Вижте също как се сплита козунак и как козунака да стане на конци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: