Солен пай с круши и сирена

07/05/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър376111
"Гарантирано блаженство за небцето във всяка една хапка - опитайте и ще се уверите и сами "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо302
  • Преглеждания за месеца301
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете студеното масло на кубчета и поставете в блендера. Добавете брашното, щипка сол и 2-3 с.л. вода. Блендирайте до получаване на гладко и еднородно маслено тесто. Прехвърлете на плота и премесете на ръка за кратко. Оформете на топка, увийте в прозрачно фолио и приберете тестото в хладилника за 30 минути.

Почистете и обелете крушите и ги нарежете на кубчета. Поръсете плодовете с лимонов сок, за да не потъмнеят.

Смесете в купа кравето сирене и крема сиренето. Настържете и добавете и кората на лимона. Смесете добре и прибавете крушите. Разбъркайте плънката и оставете настрана.

Извадете масленото тесто от хладилника. Разделете на две равни части. Приберете едната отново в хладилника. Разточете полoвината на лист с дебелина от ½ сантиметър и размерите на формата, в която ще печете пая.

Прехвърлете листа във формата и притиснете добре по стените на съда. Изрежете излишното тесто по ръбчетата с остър нож. Направете дупчици с вилица по тестото и прехвърлете в загрята фурна на 200°C за 10-12 минути.

Извадете запечената основа от фурната и охладете за кратко.

Разточете втората половина, която ще послужи като капак за пая. Сипете плънката от круши и сирене върху основата, заравнете с шпатула и покрийте с горната кора. Притиснете краищата ѝ към ръбовете на формата, за да не се отвори паят по време на печенето, и изрежете с нож излишното тесто.

Направете дупчици с вилицата, за да излиза парата по време на печенето, прехвърлете пая във загрята фурна и печете на 200°C за 30-35 минути. подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар