Агнешко с пармезанови тиквички и бейби картофки

SuperAlexSuperAlexПомощник Готвач251
08/05/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо234
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • агнешко - 2 кг (плешка, ребърца...)
  • тиквички - 2 кг
  • бейби картофи - 1 кг
  • зехтин
  • сол
  • пармезан - 200г
  • пресен чесън - 1 стрък
  • пресен лук - 1 връзка
  • риган
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото сварих предварително в херметическа тенджера. Вода налейте до нивото на месото и варете на слаб огън.

Тиквичките, нарязани на тънко, се посоляват и оставят да се отцеди част от сока, който пущат.

Картофите се измиват добре и нарязват на половинки или шайби.

Отъркайте зеленчуците хубаво с подправки. Поръсете с нарязан пресен чесън и лук. Залейте със зехтин. Тавата покрийте с фолио и печете, докато картофките омекнат.

Извадете тавата. Махнете фолиото. Поръсете с настърган пармезан.

Подредете агнешкото най-отгоре и върнете във фурната, да се запече до хрупкава коричка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар