Сладка и хрупкава питка с масло

08/05/2019
"Добавете от сърце и малко шарена сол - какво повече му трябва на човек "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 157
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купата на миксера слагам топлото мляко, захарта и маята. Изчаквам 2-3 минути, за да се активира маята.

Добавям яйцата, олиото, киселото мляко и солта. Постепенно добавям брашното и меся, докато тестото се отдели от стените на купата. Оставям го да се отпусне – 20 минути.

Разделям тестото на 4 части и оформям топки. Всяка топка разточвам на кръг и намазвам с масло, олио или мас, поставям кръговете един върху друг, като последния не се намазва.

Поставям в центъра чашка. Диаметърът е по желание. Режа тестото на 8 приблизително еднакви части. Всеки усуквам по два пъти.

Оформената питка втасва до удвояване на обема.

Намазвам с жълтъка, разбъркан с 2-3 с.л. прясно мляко.

Поръсвам сусам. Пека в предварително загрята на 180 градуса фурна до златист цвят.

Източник: Стела Дойчинова от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар