Пролетна яхния с пиле, пресни картофи и зелен фасул

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф81424611151
13/05/2019
"Малки пресни картофки са в основата на този кулинарен шедьовър, който ви препоръчваме да опитате още днес "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 743
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме месото от сухожилия и ципи и го поставяме в 500 мл студена вода.

Към него прибавяме корените за супа, черния пипер и нарязания на едро морков. Месото се сварява до полуготовност.

След като се охлади, го нарязваме на късчета, а прецедения бульон запазваме за яхнията.

Измиваме добре зеленчуците. Почистените кромид лук, морков и червена пиперка нарязваме на кубчета.

В тенджера с растителна мазнина ги задушаваме в последователност.

След като зеленчуците омекнат, прибавяме нарязаното месо, картофите и настърганите домати.

Овкусяваме със сол и червен пипер.

Доливаме картофената яхния с горещия бульон и я оставяме да къкри на средна температура за 15 минути.

Следва да прибавим и замразения зелен фасул. Неговата термична обработка е по-кратка.

Оставяме яхнията да къкри още 10 минути.

Преди да я отстраним от котлона, я сгъстяваме с малко брашно, размитото в студена вода.

Поръсваме със ситно нарязания пресен магданоз.

Сервираме пролетната яхния с пиле и зеленчуци гарнирана с подходяща салата според сезона.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар