Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Картофен пай със сирена

Картофен пай със сирена

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Картофен пай със сирена3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Ароматен картофен пай с плътен пленителен вкус - семейството ви ще се влюби в него"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 бр. големи
  • шунка - 300 г
  • проволоне - 100 г
  • моцарела - 100 г
  • пармезан - 150 г
  • италиански подправки
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • босилек
  • зехтин
  • галета
  • домати - от консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса.

Йенаглас форма - добре намаслена със зехтин и леко посипана с галета.

Картофите се почистват и се нарязват през ренде Мандолина. Поставят се в купа, оставят се настрана.

Сирената се нарязват на кубчета. Шунката се нарязва на кубчета.

Формата се намаслява добре със зехтин и се посипва с няколко щипки галета. Първо започва реденето на филийките картофи, като се застъпват една върху друга. Посоляват се със сол, черен пипер, няколко щипки италиански подправки и накъсани листа босилек.

Поръсват се с 3 с . л. домати и се посипват с нарязана на кубчета шунка и сирена Проволоне и Моцарела. Следва нов пласт картофи, домати, шунка, сирената и така докато се изчерпат продуктите.

Завършва се със сирена и се настъргва обилно сирене, ползвала съм в случая Грана Падано. Отгоре много леко се посипва струйка зехтин.

Пече сe на 180 градуса за около 40-45 минути или докато хване хубава запечена коричка от сирената.

Изважда се, охлажда се за 10-15 мин. и се сервира със зелена салата.

Източник: Le Recette di Gessica

Рецептата е за картофен пай, богат на сирена , който винаги е харесван от семейството ми. Лесен и бърза за приготвяне, картофите се ползват сурови, това ми печели време. Вкусът на рецептата Torino di Patate силно наподобява лазаня, но със шунка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: