Начин на приготвяне
Картофите се обелват, нарязват се на парченца и се варят в подсолена вода да омекнат. Отцеждат се добре, намачкват се с вилица.
Добавя се маслото, яйцето и брашното, бърка се тесто, което леко лепне, затова си помагате, като ръцете се топят в брашно.
Овкусяваме със сол и черен пипер.
В тенджерка с малко вода сипваме накъсани розички броколи и микс от грах и моркови. Варите за 3-4 минути и шокирате със студена вода, да запазят цвета си. Отцеждат се добре и смесваме с готварската сметана.
Поръсваме със сол и черен пипер. В тавичка, намазана с масло и поръсена с брашно, поставяте картофената смес и оформете борд. В средата сипваме зеленчуковата смес със сметаната.
Моцарелата се накъсва на парченца и се разпределя върху зеленчуците. Печем в загрята фурна 190 градуса около 35 минути.
Соленият пай се изважда, охладен се нарязва на парчета и сервираме.
Картофеният пай с моцарела е готов.