Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Картофен пай с моцарела

Картофен пай с моцарела

Картофен пай с моцарела
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Уникална вкусотия без никакво брашно! Търсите ли нещо, с което да смаете гостите на трапезата си - това е вашата рецепта!"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр.
  • яйце - 1 бр.
  • масло - 50 г
  • брашно - 160 г
  • сол
  • черен пипер
  • броколи - 100 г
  • грах - 100 г микс с моркови
  • готварска сметана - 100 мл
  • моцарела - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват се на парченца и се варят в подсолена вода да омекнат. Отцеждат се добре, намачкват се с вилица.

Добавя се маслото, яйцето и брашното, бърка се тесто, което леко лепне, затова си помагате, като ръцете се топят в брашно.

Овкусяваме със сол и черен пипер.

В тенджерка с малко вода сипваме накъсани розички броколи и микс от грах и моркови. Варите за 3-4 минути и шокирате със студена вода, да запазят цвета си. Отцеждат се добре и смесваме с готварската сметана.

Поръсваме със сол и черен пипер. В тавичка, намазана с масло и поръсена с брашно, поставяте картофената смес и оформете борд. В средата сипваме зеленчуковата смес със сметаната.

Моцарелата се накъсва на парченца и се разпределя върху зеленчуците. Печем в загрята фурна 190 градуса около 35 минути.

Соленият пай се изважда, охладен се нарязва на парчета и сервираме.

Картофеният пай с моцарела е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: