Пълнени чушки с нахут и спанак

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър392111
29/05/2019
"За приготвянето на перфектните постни пълнени чушки ви трябва малко нахут и спанак, подробности ще намерите в рецептата "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 579
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно. Загрейте зехтин в дълбок тиган и поставете да се задушава. Накълцайте ситно скилидките чесън и прибавете в тигана. Подправете със сол, черен пипер и пушен червен пипер.

Добавете белия перлен ориз Оберон и запържете, докато зрънцата станат прозрачни.

Накълцайте листата спанак на едро и прибавете към плънката. Добавете и накълцана ситно люта чушка и по половин връзка копър и магданоз.

Сипете доматеното пюре и разбъркайте сместа. Добавете буркан нахут Оберон, сипете и малко от течността, разбъркайте добре и свалете сместа от котлона.

Отрежете върховете на чушките и запазете капачетата. Напълнете ги с плънката и подредете в тавата.

Поставете обратно капачетата на постните пълнени чушки, долейте чаена чаша топла вода или зеленчуков бульон в тавата и прехвърлете в загрята на 200°C фурна за 30 минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар